Yogastudio's en -scholen voor Do In Yoga | ProYoga

Yogastudio's en -scholen voor Do In Yoga

Do-In Yoga of ook wel Dao Yin yoga genoemd, is een eeuwenoude oosterse oefenkunst oorspronkelijk ontstaan in China onder de naam Tao Yin en verder ontwikkeld in Japan.
Dō betekent ‘het openen van de kanalen en het vergemakkelijken van de energiestroming langs bepaalde routes.’
In betekent ‘het strekken en bewegen van de ledematen om dit doel te bereiken’.

De routes waarlangs de energie (Ki, Qi Chi of soms ook Prana genoemd) zich verplaatst, heten meridianen. Het is van oorsprong een oefensysteem dat als doel heeft de gezondheid te onderhouden. Het maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde en Japanse geneeswijzen. De theorie komt voort uit de Vijf elementenleer en de meridianenleer. Do-In is met name nauw verbonden aan shiatsu.

De beoefening van Do-In bestaat uit een bewuste opeenvolging van meridiaanstrekkingen, meditatie door beweging, ‘zelf-acupressuur’, ademhalingsoefeningen, meditatieve oefeningen en het bekrachtigen van het middelpunt van het lichaam: de Hara (buik). De meridiaanstrekkingen en de oefeningen gericht op ‘zelf-acupressuur’ en ‘zelf-shiatsu’ hebben als doel om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren en om blokkades en disbalansen in het (energetisch) lichaam te helpen oplossen. Do-In is bewegingsgericht: fysieke activiteit (yang) en lichaamsbewustwording (yin) wisselen elkaar af. Deze combinatie en het uitvoeren van de oefeningen als serie zorgt ervoor dat zowel lichaam als geest tegelijk ontspannen en krachtiger worden.

De werkwijze bij Do-In kenmerkt zich verder door een holistische mensvisie, het ervaren van lichaam en geest met bewuste aandacht, een zoveel mogelijk ontspannen ademhaling en een zachte, milde houding, zowel lichamelijk als geestelijk. Deze kenmerken vinden we ook terug bij Mindfulness, een vorm van mediteren vanuit de Zen-Boeddhistische context.

zin in een yogaretraite?

Boek een yogaretraite

zoek een yogaretraite die bij jou past

yoga, surf & yoga, of liever verstilling en meditatie


gewenste aankomstdatum

Enjoy your daily

Yoga Design Lab

Yoga Design Lab | aanbieding met kortingscode voor combinatiekorting tot 20% korting
bij 4 artikelen

Privacy & Voorwaarden

Contact

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

copy protected © 2014-2019 ProYoga © 2014 - ProYoga®