La Borde Blanque | Sainte Colombe sur l'Hers, Frankrijk | ProYoga

Yogastudio

La Borde Blanque | Sainte Colombe sur l'Hers, Frankrijk

De Yoga en Meditatie Basis Retraites zijn een diepgaande kennismaking met de klassieke raya yoga. Niet alleen wordt uitgebreid geoefend met asanas en diep ingegaan op meditatie, je maakt ook kennis met de klassieke en universele filosofie achter yoga, die gaat over levenskunst en zelfmanagement. Daarbij is deze retraite ook echt een retraite, de middagen zijn vrij, om te genieten van de stilte en de natuur, te wandelen, of om lekker bij de open haard te zitten met een goed boek.

Jullie denken dat het eind februari er nog winter is misschien? Op het weer kunnen we natuurlijk geen garantie geven. Eind februari kan het er echter al volop lente zijn! In die periode loopt men in Zuid-Frankrijk een dikke maand voor op de komst van de Nederlandse lente. De nachten kunnen nog fris zijn, maar temperaturen van 20 graden in de middag zijn geen uitzondering en de zon schijnt vaak volop! Heerlijke ontspanning door inspanning dus.

Over de docente

Elleke van Kraalingen is opgeleid als psycholoog, natuurgeneeskundig therapeut, healer en docent Raja Yoga. Samen met haar man Pieter Hiemstra leidt zij La Borde Blanque in het zuiden van Frankrijk, waar zij retraites, cursussen en opleidingen geeft in yoga, meditatie en healing.

Retraites en groepsarrangementen voor yoga, meditatie, reflectie en ontspanning

Elk seizoen worden verschillende retraites en groepsarrangementen aangeboden:

 • Oud & Nieuw-retraite
 • Stilte & Meditatie Retraite
 • Yoga & Meditatie Basis Retraite: Een Reis door de Yama's en Niyama's
 • Yoga & Meditatie Basis Retraite: Een Reis door de Chakra’s
 • Yoga, Meditatie & Wandel Retraite

Internationaal erkende opleidingen Raja Yoga en Energy Healing

Voor een verdere verdieping worden er ook diverse internationaal opleidingen (modulair) aangeboden:

 • 10-Daagse Yoga & Meditatie Intensive-Modules:
  • Module I: Inleiding tot ‘De Yoga Sūtra's van Patañjali'
  • Module II: Vervolg van ‘De Yoga Sūtra's van Patañjali'
  • Module III: Inleiding tot de Bhagavad Gita
  • Module IV: Vervolg van de Bhagavad Gita
  • Module V: ‘Wetenschap van de Ziel’
 • Internationale Raja Yoga Docenten Opleiding (erkend door en aangesloten bij het IYF)
 • "Genezing vanuit de Ziel" Internationale Opleiding voor Energy Healing (erkend door en aangesloten bij de INEH)
 • Verdiepende cursus Energy Healing

Raja Yoga

La Borde Blanque is een Raja Yoga school. Raja Yoga is een van de oudste en meest complete vormen van yoga, waarbij de asana's (fysieke beoefening) een voorbereiding vormen voor meditatie. Raja Yoga omvat hiermee dus Hatha Yoga en alle moderne stijlen, die de fysieke oefeningen centraal hebben staan. Centraal in Raja Yoga staat de meditatietraining, die vergelijkbaar is met wat men tegenwoordig 'mindfulness' noemt. Klassieke meditatietraining zoals binnen de Raja Yoga kan echter verder gaan en leiden tot hogere stadia van bewustzijn.

Energy Healing

Energy Healing omvat het werken met subtiele energie om genezing van binnenuit te ondersteunen. Het is genezing vanuit de ziel. De achterliggende filosofie heeft als uitgangspunt dat wij meer zijn dan lichaam en psyche is gebaseerd op de principes van gezondheid en ziekte, zoals beschreven in de boeken van Alice Bailey. Alles is energie. En ieder mens, ieder levend wezen heeft een energetisch veld dat het fysieke lichaam doordringt en omgeeft. Dit energieveld, bestaat in meerdere dimensies, zoals: de etherische, emotionele, mentale dimensie, en de dimensie van de ziel. Het energieveld fungeert als blauwdruk voor het fysieke lichaam. Verstoringen in dit energieveld kunnen leiden tot lichamelijke klachten en ziekte en tot psychische problemen.

In Energy Healing probeert de therapeut de balans in het energieveld op de subtiele niveaus te herstellen, waardoor genezing van binnenuit plaats kan vinden. Dit gebeurt in meditatie. Het is hierbij niet nodig om de cliënt aan te raken. De therapeut geleidt de energie uit de innerlijke kern van de cliënt via de verschillende centra en energiebanen naar de verstoorde gebieden in het veld. Zo wordt op subtiele wijze het zelfhelend vermogen van de mens weer in gang gezet. Deze methode is een creatief proces dat een persoonlijke ontwikkeling impliceert, die dan ook centraal staat in de opleiding.

Boeken over Energy Healing

Boeken geschreven door Elleke van Kraalingen

De docente Elleke van Kraalingen is auteur van een aantal boeken, waaronder het boek 'Liefde voorbij de dood', een heruitgave van het boek 'Over de grens van leven en dood'.

'Over de grens van leven en dood' is een autobiografisch verhaal over de liefde tussen een jonge Nederlandse vrouw en haar Noorse vriend,die op een studiereis en vakantie op Jamaica tot een hoogtepunt komt. Op hun laatste avond, op weg naar het strand, wordt hij door een auto geschept en overlijdt voor haar ogen. Te midden van de chaos en de verschrikking neemt ze waar hoe zijn ziel zich uit zijn lichaam terugtrekt, en toekijkt. Er ontstaat een bijzondere dialoog,waarin hij er haar van overtuigt dat er een realiteit is die voorbij leven en dood gaat en dat hun relatie in deze realiteit blijft bestaan. Hoewel ze zich meer dan eens afvraagt wat realiteit is en wat verbeelding, accepteert ze wat er gebeurt als haar persoonlijke beleving. In haar verdriet, liefde verlangen en nieuwsgierigheid naar wat werkelijk is, is ze bereid om dit contact met hem te exploreren. Dit mondt uit in een buitengewone ontdekkingstocht in de maanden die volgen. Terwijl ze haar rouwproces doormaakt, neemt haar mee in zijn wereld, in ervaringen van andere staten van bewustzijn. Ze is getuige van de transcendentie die hij als ziel doormaakt en groeit hierin met hem mee, waarbij ze meerdere keren uit haar lichaam treedt en ze samen reizen door sferen voorbij de aardse dimensie van ruimte en tijd. Hij begeleidt haar en brengt haar dichter bij haar eigen waarheid, inzicht en uiteindelijk bij de zin van het leven en de wil om verder te gaan op haar eigen levenspad.

In 'Door de poort van geboorte' gaat het verhaal verder en beschrijft Elleke helder en gevoelig haar waarnemingen van de weg, die een ziel aflegt vanuit de andere kant naar ons aardse bestaan. Dit is het proces van aantrekking en indaling in een stoffelijk lichaam en de vergetelheid die in de loop van de negen maanden in de baarmoeder optreedt, totdat de ziel als een nieuw en uniek mensje geboren wordt. Tegelijkertijd beschrijft zij de ontwikkeling die zijzelf doormaakt voor, tijdens en na de zwangerschap. Dit is een boek voor iedereen die interesse heeft in een esoterisch perspectief op leven en dood, zwangerschap en geboorte. Het is ook voor aanstaande ouders, die met meer bewustzijn van de spirituele dimensie hun kind willen ontvangen.

Locatie

La Borde Blanque is een vrij gelegen authentiek en charmant Frans manoir. Door de unieke ligging heeft de locatie binnen- en buitenshuis veel mogelijkheden tot samenzijn en voldoende ruimte voor privacy om je ook alleen te kunnen terugtrekken. Het is gelegen aan het schitterende meer Lac de Montbel en beschikt over een privé-strand, waar het 's zomers en tot in de herfst heerlijk zwemmen is. Op het terrein bevindt zich een natuurlijke bron voor drinkwater en biedt een mooi uitzicht op de rust en sereniteit van de heuvels van het Franse platteland. De omgeving is bekend om de Katharen en de omliggende heuvels en Pyreneeën bieden uitgebreide wandelmogelijkheden op korte rij-afstand.

La Borde Blanque - vakanties en retraites voor yoga en meditatie in Zuid-Frankrijk

Neem contact op met Elleke en Pieter voor uitgebreidere informatie over de verschillende mogelijkheden.

Contactgegevens
Elleke van Kraalingen
Pieter Hiemstra
0033 - 9 84 34 82 43
0033 - 78 15 87 6 55
Adresgegevens
La Borde Blanque
11230 Sainte-Colombe-sur-l'Hers
FR
Bedrijfsgegevens
Docenten
Elleke van Kraalingen
Pieter Hiemstra

Speciale Aanbieding

zin in een yogaretraite?

Boek een yogaretraite

zoek een yogaretraite die bij jou past

yoga, surf & yoga, of liever verstilling en meditatie


gewenste aankomstdatum

Bra Plaza Nederland

Bra Plaza Nederland: shop BH's in jouw maat
scan QR-code voor mobiele versie
shop eenvoudig BH's in jouw maat

Enjoy your daily

Privacy & Voorwaarden

Contact

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

copy protected © 2014-2023 ProYoga © 2014 - ProYoga®