Yogastudio's en -scholen voor Mindfulness | ProYoga

Yogastudio's en -scholen voor Mindfulness

Mindfulness of achtzaamheid is een uitdrukking die afkomstig is uit het Engels, waarvan de oorsprong in het boeddhisme ligt bij de Vipassana. Deze Vipassana wordt beschouwd als specifiek Boeddhistisch en voert de beoefenaar tot de visie en kennis van het bestaan zoals dit werkelijk is. In het Westen is het bekend geworden door het werk van onder anderen Thich Nhat Hanh, een Vietnamese monnik die nu in Frankrijk woont en daar les geeft. Mindfulness wordt toegepast in, onder andere, MBSR en MBCT. Hoewel de term mindfulness verbonden is aan het Boeddhisme, zijn er zeer oude Christelijke mystieke tradities die vergelijkbare (meditatie-)technieken lijken te hanteren en in de aanvangsfasen ook vergelijkbare ervaringen beschrijven. Vipassana training is echter een specifiek Boeddhistische meditatie techniek, waarvan de uiteindelijke verworvenheden niet in andere tekstboeken voorkomen.

De Amerikaanse hoogleraar Dr. Jon Kabat-Zinn verbonden aan de University of Massachusetts Medical School heeft als eerste het begrip mindfulness uit zijn boeddhistische context gehaald en een acht weken durende training ontwikkeld, genaamd mindfulness based stress reduction (MBSR). MBSR, in het Nederlands ook wel aandachttraining genoemd, wordt door therapeuten gebruikt ter bestrijding van piekeren, depressie of burn-out. Kabat-Zinn heeft bij de ontwikkeling van zijn methode veel inspiratie ontleend aan de praktijk van Zen. Mindfulness based cognitive therapy (MBCT) wordt in het Nederlands ook wel aandachtgerichte cognitieve therapie genoemd. In MBCT wordt mindfulness als vaardigheid aangeleerd bij de behandeling van met name chronische en recidiverende depressies, maar ook bij fobieën en chronische pijn.

Cursus Mindfulness bij LOI

Wist je dat je bij LOI sinds kort ook een Cursus Mindfulness kunt volgen? De Cursus Mindfulness gaat in op meditatie, yoga, ademhalings- en bewustzijnoefeningen, acceptatie en zelfanalyse. Je leert niet alleen de theorie, maar gaat ook zelf aan de slag. Zo oefen je aan de hand van online hoorcolleges en worden de belangrijkste aspecten van mindfulness behandeld tijdens de gratis praktijkdag. Na afloop van de cursus voelt elke dag als een geschenk en geniet je volop van het leven.

Vraag meteen een proefles of meer informatie aan. Schrijf je je meteen in dan ontvang je zelfs gratis een Nationale Tijdschriftenbon t.w.v. € 50,-.

Yogastijl: 

Adres
Groene Maredijk 100 Koetshuis
2334 CT Leiden
NL
Adres
Middelstegracht 89Y
2312 TT Leiden
NL
Adres
Meester Troelstralaan 17
1181 VD Amstelveen
NL
Adres
Peppelerf 4
1185 KJ Amstelveen
NL
Adres
Nieuwe Langendijk 46-48
2611 VL Delft
NL

Yogastijl: 

Adres
Ternatestraat 34
2612 BG Delft
NL
Adres
Lange Geer 62
2611 PW Delft
NL
Adres
Schependomlaan 17e
6542 RL Nijmegen
NL

Yogastijl: 

Adres
WG-Plein 108
1054 SC Amsterdam West
NL

Pagina's

Speciale Aanbieding

zin in een yogaretraite?

Boek een yogaretraite

zoek een yogaretraite die bij jou past

yoga, surf & yoga, of liever verstilling en meditatie


gewenste aankomstdatum

Enjoy your daily

Yoga Design Lab

Yoga Design Lab | aanbieding met kortingscode voor combinatiekorting tot 20% korting
bij 4 artikelen

Privacy & Voorwaarden

Contact

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

copy protected © 2014-2019 ProYoga © 2014 - ProYoga®