Yogastudio's en -scholen voor Core Flow Yoga | ProYoga

Yogastudio's en -scholen voor Core Flow Yoga

Vinyasa Yoga is een dynamische en krachtige vorm van Yoga waarbij verschillende houdingen (asana's) in vloeiende, opeenvolgende bewegingen (Vinyasa’s) aan elkaar worden verbonden. Er ontstaat flow omdat de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan. Daarom wordt de Vinyasa Yoga ook wel Flow Yoga genoemd. Het belangrijkste hier is de synchronisatie van ademhaling en beweging. Iedere ademhaling loopt gelijk met een beweging. Een ander belangrijk aspect is dat je leert bewegen vanuit je Core. Vinyasa Core Flow combineert houdingen waarbij het centrum centraal staat. Alle belangrijke spiergroepen worden gestrekt en versterkt, met speciale aandacht voor de opbouw van kracht en uithoudingsvermogen in de spieren van het lichaamscentrum: de buik-, bekken- en rugspieren.

Vinyasa Yoga wordt ondersteund door het gebruik van bandha's (energievergrendelingen). Het beoefenen van een bandha zou je kunnen omschrijven als een spiercontractie. Het doel hiervan is om vitale energie, oftewel prana, vrij te maken en te laten stromen. Vinyasa kan niet beoefend worden zonder Ujjayi ademhaling; geconcentreerde in- en uitademing. Wat je zult merken bij het oefenen van ujjayi is dat de longcapaciteit groter wordt waardoor je langer in en uit kunt ademen, wat weer resulteert in een langere en meer geconcentreerde practice.

Grenzen worden op een intensieve maar wel bewuste manier opgezocht en verruimd. Het lichaam wordt van binnenuit opgewarmd wat een reinigend effect heeft op de klieren en het zenuwstelsel, daarnaast zorgt dat ervoor dat spieren en gewrichten gemakkelijk soepel worden.

zin in een yogaretraite?

Boek een yogaretraite

zoek een yogaretraite die bij jou past

yoga, surf & yoga, of liever verstilling en meditatie


gewenste aankomstdatum

Enjoy your daily

Yoga Design Lab

Yoga Design Lab | aanbieding met kortingscode voor combinatiekorting tot 20% korting
bij 4 artikelen

Privacy & Voorwaarden

Contact

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

copy protected © 2014-2019 ProYoga © 2014 - ProYoga®