Yogastudio's en -scholen voor Anusara Yoga | ProYoga

Yogastudio's en -scholen voor Anusara Yoga

Anusara yoga is een relatief nieuwe vorm van Hatha Yoga met een Tantrische filosofie die uit Amerika komt en ontwikkeld is door John Friend.

Anusara betekent "het volgen van je hart". Het maakt je bewust van alle delen van je zelf, je lichte en je donkere kant, het volledige spectrum van voelen, waarnemen, emotie en gedachten. Het volgen van je hart betekent dat je met een frisse blik kijkt naar alles wat zich aandient en dat je je hart opent voor het huidige moment zonder vast te houden of te oordelen. Anusara betekent het accepteren van de wereld om ons heen en van onszelf zoals we zijn.

In deze yogastijl sluit een spirituele ontwikkeling aan op een technisch anatomisch systeem om het lichaam te stroomlijnen en zodoende zowel soepel als sterk te maken.

In de beoefening van Anusara Yoga gelden drie basisregels, de A's:
Attitude (gedrag): Het concept Gedrag verwijst naar het tantrische concept Iccha Shakti, dat de energie of kracht van de wil betekent en verbonden is met het hart. De kracht van het hart zit achter elke expressie van een asana.
Alignment (in lijn brengen): Het concept In Lijn Brengen verwijst naar het tantrische concept Jnana Shakti, dat de energie of kracht van het bewustzijn betekent en verbonden is met aandachtig bewustzijn, van de wijze waarop verschillende delen van onszelf geïntegreerd en verbonden zijn.
Action (Actie): Het concept Actie verwijst naar het tantrische concept Kriya Shakti dat verbonden is met het lichaam, dat voorziet in zowel stabiliteit als plezierige vrijheid.

Adres
Lage Markt 32
6511 VL Nijmegen
NL
Adres
Hinthamereinde 17
5211 PL 's-Hertogenbosch
NL

zin in een yogaretraite?

Boek een yogaretraite

zoek een yogaretraite die bij jou past

yoga, surf & yoga, of liever verstilling en meditatie


gewenste aankomstdatum

Enjoy your daily

Yoga Design Lab

Yoga Design Lab | aanbieding met kortingscode voor combinatiekorting tot 20% korting
bij 4 artikelen

Privacy & Voorwaarden

Contact

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

copy protected © 2014-2019 ProYoga © 2014 - ProYoga®